Odlehčovací pobyt nebo nemocnice

13. 2. 2018

Pomáhám s péčí o tchýni, ale hlavním pečujícím je můj tchán. Bohužel se mu zhoršil zdravotní stav a musel být sám hospitalizován. Já budu odjíždět s rodinou na hory, protože už máme dopředu zaplacený zájezd a nevím, jak zajistit na tuto dobu, co budeme pryč, péči.

Budete muset hodně zvážit, v jakém zdravotním stavu se Vaše tchýně nachází. Zda by jí stačilo, kdyby za ní občas přes den zašel někdo z rodiny či ze sousedů (zda je to vůbec možné) anebo potřebuje už péči skoro po celý den. V tom případě by bylo možné využít odlehčovací pobyt. O tuto službu bývá ale velký zájem a tak doporučuji zavolat sociální pracovnici a poptat se na kapacitu služby. Pokud by se Vám nepodařilo sehnat žádnou sociální službu, zvažte, zda by bylo i možné domluvit se s ošetřujícím lékařem tchýně, zda by mohl zařídit přijetí Vaší tchýně do nemocnice na dobu, co budete na dovolené.

Veronika Janošková