Existují zařízení jen pro několikadenní pobyty?

14. 2. 2018

Paní společně s maminkou pečuje o tatínka. Nyní by chtěla odjet na krátkou dovolenou, ale maminka se již necítí na samostatnou péči. Bylo by možné na pár dní umístit tatínka do zařízení pro seniory?

Odpověď:

Některá sociální zařízení poskytují za účelem odpočinku pečujících osob krátkodobé pobyty – tzv. odlehčovací služby. Zde se klientovi dostane veškeré potřebné péče, hrazena je z příspěvku na péči, dále je potřeba uhradit ubytování a stravu. Pobyt je lépe ve většině zařízení rezervovat předem, pobyty bývají rezervovány až rok dopředu. Je také možnost zajistit si pomoc terénní pečovatelské služby, která může mamince pomoci s hygienou, koupelí tatínka atp.

(pd)