Vhodné jsou Domovy se zvláštním režimem

8. 2. 2018

Moje maminka má diagnostikovánu Alzheimerovu chorobu. V současné době je hospitalizována v psychiatrické nemocnici. Bohužel tam s péčí nejsme vůbec spokojeni a chtěli bychom pro maminku najít jiné zařízení např. domov pro seniory, kde by maminka už mohla být natrvalo ubytována. Domů si už maminku vzít nemůžeme, protože péče o ni je už velmi náročná a v domácích podmínkách už jsme péči nezvládali.

Dobrý den,

Pro lidi, kteří mají diagnostikovánu Alzheimerovu chorobu nebo jiný typ demence jsou vhodné tzv. domovy se zvláštním režimem. Tyto zařízení jsou specializované přímo pro lidi s tímto onemocněním. Doporučila bych Vám podívat se, zda ve vašem okolí se nachází takovéto zařízení a poté se spojit se sociální pracovnicí, která by Vám řekla podrobnosti. Do domova bude nutné si podat žádost a také určitě budou chtít vyjádření lékaře, který potvrdí, že maminka má Alzheimerovu chorobu a spadá tak do cílové skupiny zařízení.

Mgr. Veronika Janošková