Když do života vstoupí demence

14. 8. 2017

Asociace poskytovatelů sociálních služeb v ČR vydala novou publikaci, jež je na trhu ojedinělá svým komplexním přístupem k problematice péče o osoby s demencí nejen v domácím prostředí.

Kniha Marcely Hauke a kolektivu (Iva Holmerová, Radka Pešlová, Mária Wirthová, Kateřina Pištorová, Ranata Kainráthová) Když do života vstoupí demence aneb Praktický průvodce péčí o osoby s demencí nejen v domácím prostředí reaguje na potřeby pracovníků a pečujících osob, kteří se profesně nebo osobně setkávají s člověkem s demencí ve stále větší míře.

Kniha tak zpracovává téma čtivým způsobem z pohledu sociálního, zdravotního, právního, ale i obyčejného lidského. Odpovídá na spoustu otázek, ale další otázky rovněž klade. Nevyhýbá se ani problémovým situacím, na které nelze najít jednoznačné řešení. Autoři rovněž poukazují na další problémy, které je potřeba řešit v celospolečenské diskuzi. Kniha se tak stává průvodcem při péči o osoby s demencí.

Z obsahu: Demence z pohledu geriatra, Rizikové faktory vzniku demence, Jak poznám demenci, Komunikace, Validace podle Naomi Feil, Poruchy chování, Zvládání dalších problémových situací, Spolupráce s dalšími subjekty, Ochrana práv osob s demencí, Individuální plánování, Kapitola nejen pro rodinné pečující a další.

Knihu lze objednat v e-shopu http://shop-apsscr.alvepi.com/product.php?id_product=388, nebo na mailu marketing@apsscr.cz.

Veronika Hotová